Zoeken
 
Home
Inleiding
Collectie
Best of
Brouwerijen
Nieuw
Gezocht
Stats
Biblio
Mail
Links

Site map

Français English Deutsch
Mijn mooiste voorwerpen

Op deze pagina vind je de glazen die ik als de mooiste van mijn collectie beschouw. Het gaat hier natuurlijk om de oudste stukken, namelijk :

  • de geëmailleerde glazen
  • de glazen waarvan het opschrift met zuur aangebracht is
  • de bierpotten met een tinnen deksel

Maar hier vind je ook glazen van de meest bekende soort waarvan trouwens slechts enkele exemplaren nog in omloop zijn. Dit is meestal het geval als de brouwerij waarvan ze afkomstig zijn, gesloten is. Tenslotte staan hier ook nog een paar modernere stukken die gewoonlijk deel uit maken van een seriefabricage maar waarvan de vorm of de inhoud soms slechts zelden voorkomen.

De stukken die op deze pagina staan zijn dus moeilijk te vinden en bijgevolg meestal afkomstig van mijn eigen land, België, of van twee aangrenzende landen, Duitsland en Frankrijk. Geen paniek echter, ik heb er ook heel wat van andere landen !

Na kennismaking met mijn favorieten zal je misschien zin krijgen om te zien waar ze thuis horen in de rest van de collectie. Klik eenvoudigweg op de knop "Collectie" als je een bijzonder type glas wil zien (bierpot, laars, kruik) ; gaat je voorkeur uit naar de glazen van één gegeven brouwerij in 't bijzonder, dan klik je gewoon op de knop "Brouwerijen".

Laat ons nu beginnen met de mooiste stukken ...

Waardevolle bierglazen uit België
Waardevolle bierglazen uit Duitsland
Waardevolle bierglazen uit Frankrijk
Waardevolle bierglazen alle landen