Zoeken
 
Home
Inleiding
Collectie
Best of
Brouwerijen
Nieuw
Gezocht
Stats
Biblio
Mail
Links

Site map

Français English Deutsch

Ben je verzamelaar van bierglazen, viltjes, etiketten, kroonkurken of andere bierattributen, dan vind je hier talrijke gegevens om je verzameling te beheren

 

Wie ben ik ?

Julien GurickxMijn naam is Julien Gurickx en ik woon in België. Ik verzamel bierpotten (pullen), laarzen en kruiken voor zover ze van glas gemaakt zijn en er een biermerk of de naam van een brouwerij op vermeld staat. Mijn verzameling bevat glazen van 125 verschillende landen uit de vijf werelddelen. De collectie is nog in volle groei en wordt regelmatig verrijkt met nieuwe aanwinsten.

 

 

 

De bedoeling van deze site

Eerste bedoeling : Mijn verzameling voorstellen. Ze bevat op het ogenblik :

 

Bierpot
Bierlaars
Bierkruik
7098 bierpotten
541 laarzen
122 kruiken

 

Hetzij een totaal van 7761 glazen.

 

Inleiding tot het verzamelen van bierglazenEen blik op het abc van de verzamelaar is een ideale gelegenheid om kennis te maken met de verschillende subtiliteiten die een verzameling verrijken.Tweede bedoeling : De verzamelaars ter hulp komen bij het identificeren van hun glazen dankzij een zoeksysteem dat met mijn database verbonden is. Dit helpt vooral als de naam van de brouwerij niet op het glas staat.

 

Bierattributen verzameling Beperkt overzicht van de site

Via de linker knoppenbalk heb je toegang tot de verschillende rubrieken van mijn site. Een kort overzicht :

Inleiding tot het verzamelen van bierattributen

Inleiding - Vlieg ze niet voorbij ! Hier maak je kennis met de geheimen van de bierattributenverzamelaar.

 

 

Foto's van mijn verzameling bierglazenCollectie - Een klik en je belandt in het hartje van mijn verzameling. De bierpotten en de laarzen zijn per land ingedeeld en, voor België, Duitsland en Frankrijk zijn ze nog onderverdeeld per resp. provincie, Bondsland en regio. Voor de andere landen zijn de glazen alfabetisch gerangschikt op naam van de brouwerij. Voor wat het nogal gering aantal kruiken betreft, deze verschijnen allen tegelijk op één enkele pagina.

 

Mooie bierglazenBest of - Op deze pagina staan de artikelen die ik als de mooiste van mijn verzameling beschouw. Het gaat hier natuurlijk om de oudste stukken (opschrift in email of met zuur aangebracht, bierpotten met een tinnen deksel, ...) maar ook zeldzame stukken die de verzamelaars bijzonder op prijs stellen.

 

De brouwerijenBrouwerijen - Indien jouw persoonlijke voorkeur naar een specifieke brouwerij uitgaat, of indien je op zoek bent naar alle brouwerijen in een bepaalde geografische regio, klik dan op deze knop om zowel de bierpotten, de laarzen en de kruiken van de gekozen brouwerij te bekijken. Je hoeft slechts de brouwerij te zoeken :

Wat je keuze ook is, je zal in ieder geval elk voorwerp van de verzameling bereiken.

Zoeken naar bier en brouwerijenZoeken (groene knop) - Wie onder ons stond nooit voor een lastig vraagstuk als het er op aan kwam een glas te identificeren zonder aanduiding van zijn afkomst of met een onduidelijk opschrift ? Ik wil graag de verzamelaars een handje helpen en mijn database ter beschikking zetten. Het is zeer eenvoudig :

       • Het opschrift intikken (geheel of gedeeltelijk)
       • Op de knop "Envoyer/Send" klikken
       • Het zoekresultaat verschijnt onmiddelijk !

Vergissen is menselijk. Mail me dus jouw eigen mening door indien je denkt dat je een verkeerde vermelding hebt opgemerkt !

 

Nieuwe aanwinsten in de verzameling bierpotten, pullen, laarzen , kruikenNieuw - Voor de regelmatige bezoeker van mijn site, kan het van belang zijn de nieuwe aanwinsten snel te kunnen doorlopen. Klik op deze knop om slechts die voorwerpen te bereiken die ik sinds de door je gekozen datum verworven heb.

 

Onbekende bierglazenGezocht - Bij voorbaat hartelijk dank aan diegene die me inlichtingen kan verschaffen in verband met de glazen die ik niet kon identificeren. Graag een mailtje met de info. En om een eventuele misverstand te vermijden : vergeet niet het ID nr te vermelden (je vindt het altijd naast de foto).

 

Stats - Een andere blik op mijn verzameling : uitgedrukt in cijfers

 

Boeken over bier en brouwerijen
Bibliografie - Ben je op zoek naar literatuur met talrijke info over de bierattributen ? Hier vind je de diverse boeken die ik regelmatig raadpleeg om mijn zoekwerk tot een goed einde te brengen.

 

Links naar andere sitesLinks - Nu je met de bierattributen hebt kennis gemaakt, wens je waarschijnlijk er nog meer over te weten. Hier dan een paar sites die op je bezoek wachten.

 

 

 

MailMail - Een vraag ? Een overdenking ? Stuur me een mailtje !

 

 

*
* *

N.B. - Annie, mijn echtgenote, heeft deze site in het Frans gecreëerd. Om hem echter toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen, vond ze het een goed idee de diverse pagina's in het Nederlands, het Engels en het Duits te vertalen. Gelieve dan ook de onvermijdelijke taalfouten welwillend te negeren of, wat nog beter is, stuur haar een voorstel ter verbetering, Annie zal het ten zeerste op prijs stellen !

Als je de site betreedt via de beginpagina, kun je direct een taal kiezen. Beland je echter op een pagina via een zoekmachine, dan zal het nog steeds mogelijk zijn van taal te veranderen door op het desbetreffend vlaggetje te klikken (in de rechterbovenhoek van elke pagina). Op die manier blijf je op dezelfde pagina.

Tot slot wil ik al diegenen nog eens hartelijk bedanken, die op een of andere manier geholpen hebben om deze site te bouwen.

Laatste bijwerking van de database : 2023-05-17